K a i p a g a l v o j i . . . (10)

Su didžiausiu nekantrumu laukiu naujojo (paskutinės vilties) Seimo darbo pradžios. Man atrodo, kad to laukia didžioji Lietuvos žmonių dalis. Visus kamuoja vienintelis pagrindinis klausimas – ar leis ,,Lietuvos savininkai“ šiam Seimui netrukdomai dirbti – grąžinti Lietuvą jos žmonėms.

     Į kurią sritį pažvelgsi – beveik visur ,,dvokia“. Visos valstybinės, Lietuvos žmonių pinigais išlaikomos struktūros „privatizuotos“. Tik aklas ir kurčias gali nepritarti Lietuvos žmonių pasipiktinimui, kurį sukėlė politizuotas visuomeninis transliuotojas „siaurusevičius“+ „jakilaitis“+„miliūtė“+„matonis“. Tokio „purvo pylimo“, patyčių iš Seimo rinkimus laimėjusios partijos, jos vadovų, naujųjų Seimo narių per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją dar nebuvo niekada. Galvoju, kad naujasis Seimas sugrąžins nacionalinį transliuotoją Lietuvos žmonėms. Neturėtų iš radijo imtuvų ir televizijos ekranų būti peršama tik viena nuomonė, tik vienos partijos vadovo „tiesos“, save „žvaigžde“ laikančio žurnalisto postringavimai, pamokymai. Lietuvos radijuje ir televizijoje, mano manymu, turėtų būti sudarytos vienodos sąlygos visoms šalyje legaliai veikiančioms partijoms, judėjimams naudotis visuomeninio transliuotojo paslaugomis. Šiandieninė praktika, kai eteris „ne saviems“ suteikiamas tik prieš rinkimus, ir dar, kai „žurnalistas-žvaigždė“ laidą ne veda, o reiškia savo asmeninę ar „užsakytą“ nuomonę, mano manymu, yra žodžio laisvės varžymas.

     Nebijokime. Lietuvos žmogus protingas. Jis atskirs grūdus nuo pelų. Be to, piliečiams būtų sudarytos sąlygos stebėti šalies politinį, visuomeninį gyvenimą laikotarpiu tarp rinkimų, formuoti savo nuomonę ir su ja eiti į rinkimus. Visi matome, kad pusę Lietuvos gyventojų, deja, nedalyvauja šalies politiniame gyvenime – neina prie balsadėžių. O kodėl jie neina? Aš galvoju, kad prie to prisidėjo ir „privatizuotas“ Lietuvos nacionalinis radijas bei televizija.

Vaclovas ŽUTAUTAS

Mažeikių krašto gyventojas

                     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode